Het Curatorium

Het Bestuur van ons Curatorium bestaat uit:

  • Drs. Erik van de Merwe – voorzitter
  • Drs. Pieter Bouw
  • Drs. Eugénie Krijnsen RA
  • Drs. Arjan Kaaks RC

Zij houden toezicht op het beleid, de visie en het programma van DeNieuweCommissaris. Dit om het vak van commissaris steeds in lijn te houden met de vereisten van het huidige tijdgewricht.

Erik van de Merwe is president commissaris bij Achmea, Achmea Bank Holding en Staal Bankiers en lid van de Raad van Commissarissen van de Rabobank Groep (tevens oa.: voorzitter audit & risk committee Achmea Bank Holding, en Staalbankiers N.V.,  lid audit committee en voorzitter risk committee Rabobank Nederland, lid audit & risk committee Achmea BV en was voorzitter bestuur curatorium post doctorale studie ‘Corporate Compliance and Integrity’, Vrije Universiteit Amsterdam (2007), lid bestuur curatorium post doctorale studie ‘Financial Professional in Banking’ (2011), Vrije Universiteit Amsterdam, voorzitter Commissie Monitoring Code Accountantsorganisaties).

Pieter Bouw is na een lange loopbaan als president-directeur KLM en voorzitter RvB Swiss International Air Lines commissaris bij Nuon en was tot voor kort voorzitter van de Bankraad van De Nederlandsche Bank, president commissaris bij oa. CSM en voorzitter van de Raad van Toezicht bij VU/VUmc. Momenteel is Pieter veelvuldig voorzitter of lid van onder andere de “Stichting KPN” en andere (internationale) stichtingen preferente aandelen. Daarnaast was Pieter tot voor kort hoogleraar Bedrijfskunde in de praktijk aan de Universiteit Twente.

Eugénie Krijnsen was op haar 27ste de jongste toezichthouder bij De Nederlandsche Bank. Daarna was zij onder meer lid RvB Rabo Securities en lid RvB Friesland Bank. Sinds 2011 is Eugénie Partner bij PwC binnen de Financial Services adviesgroep en is daar Banking Leader. Eugénie treedt veelvuldig op aan De Tafels als Kennispartner of moderator met name met betrekking tot geschiktheidstoetsing en de verhouding intern – extern toezicht.

Arjan Kaaks is CFO van AGRO Merchants Group en commissaris / voorzitter Auditcie. bij IMCP en Redstar Holding BV.. Hij is tevens voorzitter van het postdoctoraal EMFC programma op Nyenrode. Hij treedt regelmatig op in het programma met betrekking tot Risk, Audit en de relatie met de accountant.

De Nieuwe Commissaris Emmaplein 2 1075 AW  Amsterdam 020 - 57 88 330 info@denieuwecommissaris.nl

Login als lid van DNC

Details vergeten?